Yves Cuilleron – Marsanne

 13,95

Net als in het geval van de Roussanne en de Viognier maakt Yves Cuilleron ook een heerlijke landwijn van de Marsanne, een van de twee druiven die hij ook gebruikt voor de witte Saint-Joseph. Marsanne is een bijzondere druif, die wijnen oplevert met e en heerlijk bloemig karakter en fijne zuren. Het maken van een landwijn geeft Cuilleron meer speelruimte, bijvoorbeeld om ook druiven van het plateau boven de Rhône te gebruiken. De druiven zijn afkomstig van twee terroirs: van graniet en van oude ri vierafzettingen. Cuilleron bewerkt de wijngaarden op een zo natuurlijk mogelijke manier, zonder het gebruik van herbiciden of pesticiden. Zo zorgt hij voor een natuurlijk evenwicht tussen druivenstokken en ondergrond. De druiven worden met de hand ge plukt, waarna de gisting plaatsvindt op lage temperatuur. Rijping plaats op deels cuve en deels eikenhouten barriques, op de lie, de dode gistcellen, gedurende zo’n zes maanden. Dat zorgt voor een heerlijk karaktervol en mooi zacht glas witte wijn, e en typische noordelijke Rhône.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , , ,

Een ‘landwijn’ van wel zeer bijzondere klasse, die aangenaam geurt, naar vlierbloemen en kamperfoelie en een hint van hazelnoot, met een volle en ronde smaak, die mooie zuren heeft en uitblinkt door finesse en elegantie, met een vleugje hout.. Heerli jk als aperitief, perfect bij visgerechten, gerookte heilbot, coquilles op salade, geitenkazen.

Huis

Land

Frankrijk

Streek

Noordelijke Rhone

Druiven

Marsanne

Jaar

2018

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

14%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.