Westvleteren – 8

 6,95

Brouwerij Westvleteren is volgens vele de beste trappistenbrouwerij ter wereld. De oorsprong ligt in 1831. De arbeiders hadden in die tijd namelijk recht op twee glazen bier per dag. Om geld te besparen besloten de paters zelf te brouwen. Dit beviel goed en in 1838 begon de eerste verkoop. De brouwerij groeide gestaag door, maar moest in 1945 voor een aantal decennia uitwijken naar de Sint-Bernardus brouwerij. Leuk feit: de Sint Bernardus Abt 12 wordt door velen vergelijkbaar genoemd met de Westvleteren 12 (al is de smaak daadwerkelijk wel iets anders).
 
Sinds 1992 wordt er weer gebrouwen in het eigen klooster. Het bier wordt in beperkte oplage gebrouwen, zodat er precies voldoende overblijft voor het levensonderhoud van de monniken. Het bier is daardoor lastig te verkrijgen, daarom kan eenieder max. 6 flessen Westvleteren via Heijwine.nl aanschaffen. Lekker, snel en makkelijk bier kopen bij Heijwine.nl!

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , ,

Westvleteren 8

(Alc. 8% Vol.) met blauwe kroonkurk heeft samen met de Westvleteren Abt 12 een soort cultstatus bereikt. Dit bier kleurt donker amber en wordt bekroond met een overvloedige en sterk wandklevende schuimkraag. De geur is zoetig met fruitige toetsen. In de mond komt het bier volmondig en zoet over, je proeft als het ware de mouten, tot het kaf van de gerst toe. De afdronk is verrassend bitter en vloeit lang uit.

Huis

Land

België

Inhoud

0,33L

Alcohol percentage

8%

Sorry!

Je bent niet oud genoeg om deze website te bezoeken! Ben je het hier niet mee eens? Mail dan naar info@Heijwine.nl