Westvleteren – 12

 10,95

Brouwerij Westvleteren is volgens vele de beste trappistenbrouwerij ter wereld. De oorsprong ligt in 1831. De arbeiders hadden in die tijd namelijk recht op twee glazen bier per dag. Om geld te besparen besloten de paters zelf te brouwen. Dit beviel goed en in 1838 begon de eerste verkoop. De brouwerij groeide gestaag door, maar moest in 1945 voor een aantal decennia uitwijken naar de Sint-Bernardus brouwerij. Leuk feit: de Sint Bernardus Abt 12 wordt door velen vergelijkbaar genoemd met de Westvleteren 12 (al is de smaak daadwerkelijk wel iets anders).

Sinds 1992 wordt er weer gebrouwen in het eigen klooster. Het bier wordt in beperkte oplage gebrouwen, zodat er precies voldoende overblijft voor het levensonderhoud van de monniken. Het bier is daardoor lastig te verkrijgen, daarom kan eenieder max. 6 flessen Westvleteren via Heijwine.nl aanschaffen. Lekker, snel en makkelijk bier kopen bij Heijwine.nl!

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , , ,

Westvleteren 12

(Alc. 10,2% Vol.) met gele kroonkurk is reeds een aantal keer uitgeroepen tot het beste bier ter wereld. Deze trappist, ook wel de Vlaamse Bourgogne genoemd, kleurt donker amber en heeft een stabiele, sterk wandklevende, witte schuimkraag. De geur wordt overheerst door rozijnzoetige en nootachtige toetsen. De smaak is vol en bezit een romig aroma en een uiterst rijk, caramelachtig, moutig smaakpalet, uitermate geschikt om te consumeren als slaapmutsje. De nasmaak is bitter en vloeit lang uit.

Huis

Land

België

Inhoud

0,33L

Alcohol percentage

10,2%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.