Wente – Sandstone Merlot 2015

 12,50

Na het vak te hebben geleerd van Charles Krug, stichtte C.H. Wente, een eerste generatie Duitse immigrant, zijn wijnmakerij in 1883. Hij leerde al snel dat de warme dagen, koele nachten en de gravel achtige grond in de Livermore Valley een ideale basis vormden voor het maken van wijn. Hij kocht 48 hectare en plantte wijnstokken. In 1918 kreeg C.H. Wente ondersteuning van zijn zoons Ernest en Herman, waar Herman uiteindelijk de wijngaarden zou gaan beheren en Ernest zich in het vak van wijnmaker bekwaamde.
 
Uiteindelijk nam de enige zoon (Karl) van Ernest het bedrijf over waar in 1977 Karls’ jongste zoon het stuur overnam. Wente is hiermee in de U.S.A. de oudste wijnmakerij die continu onder beheer was van dezelfde familie. Inmiddels is het aantal hectare onder beheer uitgegroeid tot 2000 hectare in de Livermore Valley en San Fransisco Bay. Daarnaast heeft Wente ook nog 800 hectare onder beheer in Arroyo Seco, Monterey.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , , ,

Een intense kersrode wijn uit de regio Arroyo Seco. Men herkent
aroma’s van rood en zwart fruit als cassis en framboos, maar tevens
toetsen van kruidnagel, terroir en ceder. De wijn werd gedurende een 4
tal maanden gerijpt in zowel Franse als Amerikaanse barriques,
waardoor deze heerlijke Merlot een ronde mondvullende structuur en
afdronk krijgt.

Huis

Land

Verenigde Staten

Streek

Californié

Druiven

Merlot

Jaar

2015

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

13,5%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.