Wente – Charles Wetmore 2019

 20,45

Na het vak te hebben geleerd van Charles Krug, stichtte C.H. Wente, een eerste generatie Duitse immigrant, zijn wijnmakerij in 1883. Hij leerde al snel dat de warme dagen, koele nachten en de gravel achtige grond in de Livermore Valley een ideale basis vormden voor het maken van wijn. Hij kocht 48 hectare en plantte wijnstokken. In 1918 kreeg C.H. Wente ondersteuning van zijn zoons Ernest en Herman, waar Herman uiteindelijk de wijngaarden zou gaan beheren en Ernest zich in het vak van wijnmaker bekwaamde.
 
Uiteindelijk nam de enige zoon (Karl) van Ernest het bedrijf over waar in 1977 Karls’ jongste zoon het stuur overnam. Wente is hiermee in de U.S.A. de oudste wijnmakerij die continu onder beheer was van dezelfde familie. Inmiddels is het aantal hectare onder beheer uitgegroeid tot 2000 hectare in de Livermore Valley en San Francisco Bay. Daarnaast heeft Wente ook nog 800 hectare onder beheer in Arroyo Seco, Monterey.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , ,

Het Charles Wetmore Estate is vernoemd naar een van de meest prominente pioniers van de Livermore Valley, California’s eerste agrarische commissaris die bekend is van het aanplanten van wijnstokken van de beste Chateaux van Bordeaux in de toenmalige matige Livermore valley in de jaren 1880. De afstammelingen van de wijnstokken die Wetmore meegebracht heeft uit Frankrijk groeien vandaag de dag in de grind- en leemgronden van het gecertificeerde duurzame landgoed tussen de Arroyo del Valle en de Arroyo Mocho, beekjes die voortstromen uit de zuidelijke heuvels van de Livermore valley. Vanuit de oorsprong van de wijnstokken in Margaux in de 19e eeuw, zijn alleen de beste Cabernet Sauvignon wijnstokken geselecteerd en door elke generatie opnieuw geplant. Deze druiven zorgen voor wijnen met een intensiteit, diepte van smaak en een volle body.
Deze wijn rijpt 20 maanden in nieuwe Franse, neutrale Amerikaans en Oost-Europese eikenhouten vaten. Deze wijn is gemaakt van 77% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Syrah, 6% Petit Verdot en 7% Merlot. In de neus mooie florale aroma’s met hints van tabak. Op het palet rijpe zwarte kersen en donkere pruimen met een ondertoon van leder, koffie en specerijen. Rijke tannines zorgen voor een zachte afdronk.

Huis

Land

Verenigde Staten

Streek

Californiè

Druiven

Cabernet Sauvignon

Jaar

2019

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

14,5%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.