Het Charles Wetmore Estate is vernoemd naar een van de meest prominente pioniers van de Livermore Valley, California’s eerste agrarische commissaris die bekend is van het aanplanten van wijnstokken van de beste Chateaux van Bordeaux in de toenmalige matige Livermore valley in de jaren 1880. De afstammelingen van de wijnstokken die Wetmore meegebracht heeft uit Frankrijk groeien vandaag de dag in de grind- en leemgronden van het gecertificeerde duurzame landgoed tussen de Arroyo del Valle en de Arroyo Mocho, beekjes die voortstromen uit de zuidelijke heuvels van de Livermore valley. Vanuit de oorsprong van de wijnstokken in Margaux in de 19e eeuw, zijn alleen de beste Cabernet Sauvignon wijnstokken geselecteerd en door elke generatie opnieuw geplant. Deze druiven zorgen voor wijnen met een intensiteit, diepte van smaak en een volle body.
Deze wijn rijpt 20 maanden in nieuwe Franse, neutrale Amerikaans en Oost-Europese eikenhouten vaten. Deze wijn is gemaakt van 77% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Syrah, 6% Petit Verdot en 7% Merlot. In de neus mooie florale aroma’s met hints van tabak. Op het palet rijpe zwarte kersen en donkere pruimen met een ondertoon van leder, koffie en specerijen. Rijke tannines zorgen voor een zachte afdronk.