Wente – Chardonnay Riva Ranch

 18,50

In 1883 stichtte C.H. Wente zijn wijnmakerij in de Livermore Valley. De warme dagen, koele nachten en gravelgrond vormen de ideale basis voor het maken van wijn. Wente kocht 48 hectare grond en plantte er wijnstokken. In 1918 kreeg Wente hulp van zijn zoons Ernest en Herman. Herman zou de wijngaarden gaan beheren en Ernest zou zich het vak van wijnmaker eigen maken. Uiteindelijk nam de enige zoon van Ernest het wijnbedrijf over en in 1977 nam diens jongste zoon het stokje over. Dit maakt Wente het oudste wijnbedrijf van de Verenigde staten wat altijd in handen is geweest van dezelfde familie. Het bedrijf is inmiddels flink gegroeid en heeft nu 2000 hectare wijngaarden in zijn bezit in de Livermore Valley en San Francisco Bay, en nog eens 800 hectare in Arroyo Seco, Moterey. De aangeplante druivenstokken zijn afkomstig uit van de beste Cabernet Sauvignon stokken in Margaux en door elke generatie opnieuw geplant. Deze druiven zorgen voor intense wijnen met diepe smaak en volle body.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , , ,

90% van de wijn gaat in eikenhouten vaten, wat zorgt voor tonen van vanille en specerijen en een zachter, voller mondgevoel. 10% gaat in roestvrijstalen vaten om de levendige fruitigheid te behouden. De wijn rijpt 10 maanden op de schil in eikenhouten vaten waarbij batonnage wordt toegepast. Dit geeft de wijn een romig mondgevoel met textuur.
Deze Chardonnay heeft de perfecte balans tussen topisch fruit, frisheid en de romige tonen afkomstig van het rijpingsproces. De wijn heeft een rijk en vol mondgevoel met een gebalanceerde lange finish.

Huis

Land

Verenigde Staten

Streek

Californië

Druiven

Chardonnay

Jaar

2015

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

14,5%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.