Weingut Spreitzer – Hallgartener Würzgarten Eiswein 2016

 110,00

Weingut Jozef Spreitzer uit Rheingau 15 hectare groot gelegen in Oestrich – Winkel. Weingut Spreitzer geniet binnen Duitsland en ver daarbuiten een grote reputatie.
 
Dat is grotendeels te danken aan de twee broers Andreas en Bernd Spreitzer, die sinds 1997 de leiding over het al zeer oude wijngoed hebben; Weingut Spreitzer dateert namelijk al van 1641! Riesling speelt de absolute hoofdrol hier, zoals bijna overal in de Rheingau

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , ,

De druiven voor deze wijn blijven lange tijd aan de wijnranken hangen en worden pas in de winterperiode geplukt, als ze door nachtvorst bevroren zijn. De temperatuur mag dan niet hoger zijn dan -7 °C. Als de nachtvorst niet vroeg genoeg optreedt, kunnen de druiven beschimmelen en kan er niet geoogst worden om er ijswijn van te maken. De prijs is evenredig aan de risico’s die de wijnbouwer draagt om deze wijn te maken.
 
De bevroren druiven bevatten veel suiker, smaak- en geurstoffen. Door tijdens de persing het bevroren water te verwijderen ontstaat er een zeer geconcentreerde maar ook zoete wijn. Zeer mooi bij verschillende dessert en kazen.

Huis

Land

Duitsland

Streek

Rheingau

Druiven

Riesling

Jaar

2016

Inhoud

0,375

Alcohol percentage

8%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.