Weingut Spreitzer – Charta 2016

 15,95

Weingut Jozef Spreitzer uit Rheingau 15 hectare groot gelegen in Oestrich – Winkel. Weingut Spreitzer geniet binnen Duitsland en ver daarbuiten een grote reputatie.
 
Dat is grotendeels te danken aan de twee broers Andreas en Bernd Spreitzer, die sinds 1997 de leiding over het al zeer oude wijngoed hebben; Weingut Spreitzer dateert namelijk al van 1641! Riesling speelt de absolute hoofdrol hier, zoals bijna overal in de Rheingau

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , ,

Bij een bijzondere gebeurtenis binnen Weingut Spreitzer verklaart het veranderde etiket van Charta.
 
Het etiket van Charta 2016 is een aanhaling uit “Der kleine Herder”, een lexicon uit het jaar 1930, beschrijft het belang van het klimaat en onze afhankelijkheid van het vandaag zeer gepast en daarom versiert ons dit charterlabel van dit jaar.
 
De term “charta” is een kwaliteitskeurmerk geworden voor de klassiek droge Rheingau Riesling: beknopte zuurgraad en een fijn afgestemd aroma-samenspel zijn kenmerkend voor de hoogwaardige wijnen die deze naam mogen dragen.

Huis

Land

Duitsland

Streek

Rheingau

Druiven

Riesling

Jaar

2016

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

12%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.