Weingut Bründlmayer – Zweigelt

 12,95

Weingut Bründlmayer behoort tot de top 10 op het gebied van witte wijn in Oostenrijk. Het wijngoed is een familiebedrijf en is ca. 75 Hectare groot. Willi Bründlmayer heeft het wijngoed in 1980 van zijn ouders overgenomen. Van hen heeft hij de liefde en respect voor de natuur geërfd.
 
Hij hecht veel waarde aan het natuurlijk evenwicht in zijn wijngaarden en werkt al vele jaren biologisch. Dit houdt in dat hij geen chemische middelen gebruikt; de wijngaarden uitsluitend met organische middelen bemest (zoals compost van plantenafval) en ook geen herbiciden gebruikt. Hij maakt zeer elegante wijnen, waarin het terroir een belangrijke rol speelt. De wijngaarden liggen in en om het dorpje Langenlois in het wijnbouwgebied Kamptal (ca. 80 km ten westen van Wenen).
 
Zweigelt is een kruising tussen St. Laurent- en Blaufränkisch-druiven en wordt in heel Oostenrijk zeer gewaardeerd. De druiven worden met de hand geoogst, waarbij alleen de beste druiven gebruikt worden. De rijping vindt plaats in stalen tanks en in gebruikte vaten uit Oostenrijks eikenhout (Manhartsberg, Ernstbrunnerwald).
 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , ,

Deze Zweigelt is fris en kruidig met een klein pepertje in de neus. Een licht tot medium body. Op het palet nog jeugdige tannine met een kruidige afdronk. Hij past ideaal bij Pasta, lichte wildgerechten en licht gekoeld in de zomer bij een BBQ.

Huis

Land

Oostenrijk

Streek

Kamptal

Druiven

Zweigelt

Jaar

2013

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

12,5%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.