Vazart Coquart – Blanc de Blancs Brut Millesime 2009

 44,95

Champagne Vazart Coquart uit Chouilly is een begrip in Coté de Blancs. Chouilly is Grand Cru geklassificeerd op het gebied van chardonnay, alleen bij de rosé champagnes wordt een substantieel deel pinot noir gebruikt. Door het gebruik van de chardonnay druif komen de champagnes van Vazart Coquart fris, sappig en verteerbaar over.

 

Vazart Coquart is tot nu toe de enigste producent in het gebied die zelfs een speciale foie gras champagne voert, deze champagne heeft extra lang op sur lat gelegen en heeft extra dosage meegekregen om goed te kunnen combineren met Frankrijks grote trots; foie gras.

 

Uitverkocht

Categorie Smaakkenmerken , , ,

Deze vintage (champagne komt uit één oogstjaar) heeft wat langer op sur lie gelegen waardoor de wijn rijpere tonen bevat. In de neus mooie complexe gerijpte geuren van citrusfruit en vooral geroosterd brood, zachte elegante bubbel, mooie hoge zuurgraad, volle structuur, lange complexe finale! Ontzettend goed als aperitief, oesters of andere schaal en schelpdieren.

Gewicht 1 kg
Huis

Land

Frankrijk

Druiven

Chardonnay

Jaar

2008

Inhoud

0,75L

Biodynamisch

Ja

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.