Salwey – Weissburgunder & Chardonnay

 14,95

De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug tot het midden van de 18e eeuw, waarbij Weingut Salwey onveranderd in familiehanden is gebleven en nog steeds op de oorspronkelijke locatie in Kaiserstuhl, Baden, is gevestigd.
 
Inmiddels is het huis in handen van de derde generatie en staat onder leiding van Konrad Salwey, die zowel de dagelijkse leiding voert alsmede verantwoordelijk is voor het wijnmaken. Konrad Salwey staat bekend als een zeer consciëntieuze wijnmaker die met een kritisch oog naar zijn wijnen kijkt.
 
De vader van Konrad, Wolf Dietrich Salwey, kwam onlangs (jan. 2011) in een tragisch ongeval om het leven. Een uiterst groot verlies voor de familie. Het trieste nieuws deed de Duitse wijnwereld op zijn grondvesten schudden.
 
Het totale wijngaardbeheer omvat 39 hectare met wijngaardbezittingen in: Oberrotweiler Kirchberg, Eichberg, Henkenberg en de Glottertaler Eichberg. Een nieuwe kelder in Niederrotweil geeft de broodnodige lucht en ruimte voor de geplande uitbreiding van 10 hectare wijngaard. Weingut Salwey behoort tot de top van het gebied Baden.
 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , , ,

Chardonnay in combinatie met Weissburgunder brengt zeer frisse soepele elegante wijnen voort, de Weissburgunder (Duitse benaming voor Pinot Blanc) heeft een hogere zuurgraad dat we gewend zijn dan in de Elzas. Met de volle structuur van Chardonnay geeft de wijn wat extra maar dementie en power.

Huis

Land

Duitsland

Streek

Baden

Druiven

Weissburgunder, Chardonnay

Jaar

2014

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

12,5%

Biodynamisch

Ja

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.