Niepoort – Tawny Port

 12,95

Geen porthuis wordt op zo’n persoonlijke wijze geleid als Niepoort. Verantwoordelijk voor deze persoonlijke stijl van leidinggeven is de jonge en enthousiaste Dirk van der Niepoort, afstammeling in de zesde generatie van de van oorsprong Nederlandse oprichters van Niepoort. Het Nederlandse paspoort wordt door de huidige eigenaren nog met trots gedragen. Het huis werd in 1842 opgericht door de Nederlander Eduard Kebe.

 

Vijf jaar later werd Franciscus, de eerste Van der Niepoort in het huis, zijn partner. Toen Kebe korte tijd later overleed, werd het portbedrijf volledig eigendom van Van der Niepoort. De laatste jaren is door Dirk van der Niepoort (1964) veel aandacht besteed aan de kwaliteit van alle door het huis gemaakte ports. Onder andere werden enkele mooie wijngaarden verworven, de beste garantie voor fruit van topkwaliteit.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , , , , ,

Lichte intensiteit. Amberkleurig met een licht rode/roze zweem. Erg veel gedroogd fruit in de geur (vijg, rozijn  en krent) . Ook duidelijk caramel en gebrande noten waarneembaar. Licht gerookt. In smaak duidelijk oxydatief rijpe tonen. Gedroogd fruit (rozijnen) overheerst.  Intens middenrif  en zeer  lange afdronk.  Heel elegant en prachtige balans.

Huis

Land

Portugal

Streek

Porto

Druiven

Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

20%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.