Mount Riley – Sauvignon Blanc

 10,50

Het gebied van Marlborough is uitermate geschikt voor de Sauvignon Blanc. De warme dagen, de koele nachten en de weinige regenval in de zomer en herfst, zorgen voor een optimale, lange en langzame rijping van de druiven die zo hun aroma's optimaal vast kunnen houden. Men spreekt ook wel van de meest serieuze concurrent voor gerenommeerde Franse Sauvignon Blanc's als Sancerre en Pouilly Fume.Men maakt gebruik van zowel traditionele 'als de allermodernste technieken en is zo in staat om kwalitatief zeer hoogwaardige wijnen te produceren.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , ,

Het resultaat is een zeer aromatische wijn met ‘ grassige ‘ tonen en aroma’s van o.a. meloen en citrusfruit. Door de aanwezige en benodigde frisse zuren komt de wijn zeer fruitig over en is al vroeg op dronk. Het is een zeer intense wijn, vol met tropisch fruit en een zeer lange afdronk. De aanwezige frisse zuren maken de wijn zeer levendig en maken hem tot een perfecte begeleider van b.v. diverse visgerechten en salades.
Na botteling is de wijn al drinkbaar en hij blijft op z’n best tot zo’n twee a drie jaar na de oogst.

Huis

Land

Nieuw Zeeland

Streek

Marlborough

Druiven

Sauvignon Blanc

Jaar

2020

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

13%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.