Maximin Grünhauser – Pinot Blanc 2019

 12,95

Het wijngoed Maximin Grünhaus/Verwaltung von Schubert is één van de oudste wijngoederen van Duitsland. De Romeinen plantten op de hellingen van de Abtsberg en Herrenberg al druivenstokken aan. In ongeveer 800 na Christus werden de kelders aangelegd en het hele wijngoed ommuurd door monniken. Vandaar o.a. de naam Abtsberg. De muren staan er nog steeds, het woonhuis en de rest van het wijngoed stammen uit de 16e eeuw. Het is één van de mooiste wijngoederen die ik ken.
 

Uitverkocht

Categorie Smaakkenmerken , ,

Mooie,zuivere geur. Peer, abrikoos, banaan.Volle en ronde smaakaanzet. Peresap, vulling. Een lichte mineraliteit en frisse zuurgraad houd deze wijn mooi in balans. Drinken uit wat grotere glazen op een temperatuur van zo’n 12 graden Celsius.
 
Deze Pinot Blanc-wijnstokken geven lage rendementen en het fruit wordt supergezond geoogst. De wijn in wording vergist en rijpt op het traditionele ‘Moselfuder’. Dat zijn houten fusten van 1000-liter inhoud. Deze fusten zijn al zo’n 20 jaar oud, dus het hout heeft geen invloed meer op de smaak.

Huis

Land

Duitsland

Streek

Moezel

Druiven

Pinot Blanc

Jaar

2019

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

12,5%

Biodynamisch

Invullen of op verwijderen klikken

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.