La Sirène de Giscours – Margaux 2015

 37,45

Giscours was in een bedenkelijke staat toen Nicolas Tari het verwierf in 1954. Er volgden forse investeringen en de kwaliteit ging met sprongen vooruit.
 
In 1995 kwam Giscours in bezit van de Nederlandse
grootgrutter (supermarkten o.m. Super de Boer en Edah) Eric Albada Jelgersma die ook hier net als op zijn andere bezitting Château du Tertre zeer fors investeerde en de kwaliteit verder verhoogde door een rigoreus her-en bijplantingsprogramma. De kelders werden vergoot en nieuwe apparatuur werd aangeschaft.
 
Vandaag de dag is Giscours weer “de grand seigneur” die het ooit was en een 3e cru waardig. Met 200 ha waarvan 80 ha wijngaard één van de grootste bezittingen in de Médoc.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , , ,

La Sirène de Giscours is een blend van prachtige druivensoorten, die met de hand worden geplukt. De wijn wordt gemaakt van Cabernet Sauvignon, aangevuld met Merlot en een klein percentage Cabernet Franc en Petit Verdot druiven.
 
De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur (26-28°C). De wijn rijpt ongeveer een jaar in 100% Franse eikenvaten.
 
Prachtige donkerrode kleur in het glas. Het bouquet toont aroma’s van rood fruit, zwarte bessen en een subtiele eikenhout toon. Mooi rond en zacht in de mond met een lange afdronk.
Gaat perfect gepaard met wildgerechten, gevogelte en pittige kazen.

Huis

Land

Frankrijk

Streek

Medoc/Bordeaux

Druiven

Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot

Jaar

2015

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

14%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.