Kracher – Spätlese

 8,95

De Kracher winery ligt in het Seewinkel gebied in het Oostenrijkse Burgenland. Door de verdampende periodes van het Neusiedler Meer, mistige avonden en het warme Pannonische klimaat, is het continu warm en vochtig en kan de Botrytis Cinerea zich goed ontwikkelen. Dit is wat de basis vormt voor de fantastische zoete wijnen waaronder, de Beerenauslese. Zwischen den Seen (tussen de meren) rijpen de wijnen in grote houten vaten of stalen tanks, ondergaan ze een lange gisting om zo frisheid te leveren en fruitige en primaire druivenaroma’s in de fles.

De speciale liefde waarmee de verschillende druivensoorten worden behandeld, samen met onvermoeibare discussies en inspanningen van zowel tradities en innovaties, representeert zich een klein familiebedrijf, onder de grote wijndynastieën van de wereld won Alois Kracher talloze awards en kreeg hiervoor enorm veel erkenning. Hij werd zelfs 7 keer uitgeroepen tot ‘Wine Maker of the Year’ door het gerenommeerde Wine Magazine in Groot Brittannië.

Alois Kracher, die in december 2007 overleed, zal altijd worden herinnerd als een van de belangrijkste ambassadeurs van Oostenrijkse wijnen over de hele wereld. Vandaag de dag beheert Gerhard de wijnmakerij met behulp van zijn levenspartner Yvonne en zijn moeder Michaela.
Ze hebben een aanbod van de meest bekende Oostenrijkse wijnen, het landgoed beschikt over de wereldberoemde Trockenbeerenaulese, evenals Beerenauslese, Auslese en Eiswein en kleine hoeveelheden droge witte, en rode wijnen.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , ,

Deze Spätlese is gemaakt van 50% Pinot Gris, 45% Welschriesling en 5% Mukat Ottonel. De kleur van deze wijn is groengeel. In de neus komen florale aroma’s naar voren van weide bloemen. Op het palet een bouquet van geelfruit. Knapperig met een goed geïntegreerde zuurgraad en een aanhoudende fruitige afdronk. Deze wijn is heerlijk als aperitief, maar gaat ook goed samen met milde Aziatische gerechten, gegrilde groenten of milde harde kazen.

Huis

Land

Oostenrijk

Streek

Burgenland

Druiven

Pinot Gris, Welschriesling, Muscat Ottonel

Jaar

2013

Inhoud

0,38

Alcohol percentage

12%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.