Knipser – Spätburgunder Kirschgarten 2014

 55,00

Weingut Knipser gelegen in Laumersheim in het één na grootste wijngebied van Duitsland, Pfalz. Knipser is diverse malen uitverkozen tot beste wijnmaker van Duitsland.
Knipser staat bekend om zijn vele uitstekende wijnen van verschillende soorten druivenrassen zoals; Spätburgunder, St. Lauren, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Grauburgunder, Weissburgunder, Gewürztraminer en zelfs de Bordeaux druivenrassen Merlot en Cabernet Sauvignon!!
Een breed scala aan druivenvariëteiten, waarmee hij verschillende typen wijnen van stijlen als Bourgogne tot Bordeaux kan produceren uit één herkomstgebied. Daarom zullen wij zeker van Knipser als van de regio Pfalz heel veel goede dingen gaan horen.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , ,

Verschillende percelen aan de zuidelijke rand van Laumersheim. Zeer kalkrijke locaties worden gebruikt, waarop de oudste Spätburgunder-wijnstokken op 30-jarige leeftijd staan. De zeer beschutte locatie in de wind- en regenschaduw van de Orlenberg werd al in de Middeleeuwen gewaardeerd door het nonnenklooster Kirschgarthen in Worms. Deze onderhouden een wijnmakerij in Laumersheim en gaven de locatie hun naam.

Huis

Land

Duitsland

Streek

Pfalz

Druiven

Spätburgunder (Pinot Noir)

Jaar

2012

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

13%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.