Knipser – Spätburgunder Burgweg 2014

 55,00

Weingut Knipser gelegen in Laumersheim in het één na grootste wijngebied van Duitsland, Pfalz. Knipser is diverse malen uitverkozen tot beste wijnmaker van Duitsland.
Knipser staat bekend om zijn vele uitstekende wijnen van verschillende soorten druivenrassen zoals; Spätburgunder, St. Lauren, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Grauburgunder, Weissburgunder, Gewürztraminer en zelfs de Bordeaux druivenrassen Merlot en Cabernet Sauvignon!!
Een breed scala aan druivenvariëteiten, waarmee hij verschillende typen wijnen van stijlen als Bourgogne tot Bordeaux kan produceren uit één herkomstgebied. Daarom zullen wij zeker van Knipser als van de regio Pfalz heel veel goede dingen gaan horen.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , , ,

De Grosse Gewächs Burgweg is gebouwd in het hart van de locatie, in het perceel “Im große Garten”, een relatief steile zuidelijke helling in het Eckbachtal. Het zware, afgewisseld door ontelbare kalkstenen bodem boven hangende kalksteenrots, lijkt op het terroir aan de Cote d’Or in de Bourgogne.
 
Zeer fijne wijn, lichte tannines, speelse zuren, zeer gastronomische wijn heerlijk bij o.a. kwartel, duif, truffel, paddenstoelen.

Huis

Land

Duitsland

Streek

Pfalz

Druiven

Spätburgunder (Pinot Noir)

Jaar

2014

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

13%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.