Knipser – Clarette 2016

 14,50

Weingut Knipser gelegen in Laumersheim in het één na grootste wijngebied van Duitsland, Pfalz. Knipser is diverse malen uitverkozen tot beste wijnmaker van Duitsland.
Knipser staat bekend om zijn vele uitstekende wijnen van verschillende soorten druivenrassen zoals; Spätburgunder, St. Lauren, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Grauburgunder, Weissburgunder, Gewürztraminer en zelfs de Bordeaux druivenrassen Merlot en Cabernet Sauvignon!!
Een breed scala aan druivenvariëteiten, waarmee hij verschillende typen wijnen van stijlen als Bourgogne tot Bordeaux kan produceren uit één herkomstgebied. Daarom zullen wij zeker van Knipser als van de regio Pfalz heel veel goede dingen gaan horen.

 

Uitverkocht

Categorie Smaakkenmerken , , , ,

Pracht rosé! Strakke zuren, frisheid, sappig, kortom alles wat je van een toprosé mag verwachten. Geheel andere stijl wijn dan bijvoorbeeld de rosé’s uit de Provence. Door het mooie zuurbalans in de Knipser Clarette dat hem zeer gastronomisch inzetbaar maakt bij onder andere langoustine, kreeft en andere schaalp/schelp gerechten. Ook mooi op een zwoele zomeravond!

Huis

Land

Duitsland

Streek

Pfalz

Druiven

Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot

Jaar

2016

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

11,5%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.