Domaine Puydeval – Puydeval Cabernet Franc

 12,45

Wijn van de befaamde wijnmaker en oenoloog (specialist in terroir) Jeff Carrel, tevens ook mede eigenaar van Domaine Puydeval. Jeff Carrel eigenzinning man doet zijn eigen ding op dit wijndomien, een voorbeeld hiervan is dat hij enkele jaren geleden het druivenras Riesling aan ging planten. Riesling is niet het meest logische druivenras om in Zuid Frankrijk te verbouwen wanwege het warme klimaat, maar toch is het hem gelukt hele fijne wijnen van dit druivenras te maken.
Verder word er bij Domaine Puydeval ook veel Merlot, Pinot Noir, Grenache, Syrah en Carignan aangeplant. Verder staat Domaine Puydeval bekend om zijn rijpe volle wijnen.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , ,

Top-oenoloog Jeff Carrel kocht enkele jaren terug wat verwaarloosde wijngaarden nabij Carcasonne met vooral Cabernet Franc stokken. Vanwege de hoge leeftijd van de ‘vignes’ en het enorme fruitconcentraat van het sap, besloot hij niet te rooien maar de wijngaard opnieuw aan te leggen en deze volledig biodynamisch te onderhouden. Machtig mooie wijn voor een absurd lage prijs.

Huis

Land

Frankrijk

Streek

Languedoc, Roussillon

Druiven

Cabernet Franc

Jaar

2013

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

13,5%

Biodynamisch

Invullen of op verwijderen klikken

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.