Domaine Puydeval- Pinot Noir

 10,25

Wijn van de befaamde wijnmaker en oenoloog (specialist in terroir) Jeff Carrel, tevens ook mede eigenaar van Domaine Puydeval. Jeff Carrel eigenzinning man doet zijn eigen ding op dit wijndomien, een voorbeeld hiervan is dat hij enkele jaren geleden het druivenras Riesling aan ging planten. Riesling is niet het meest logische druivenras om in Zuid Frankrijk te verbouwen wanwege het warme klimaat, maar toch is het hem gelukt hele fijne wijnen van dit druivenras te maken.
Verder word er bij Domaine Puydeval ook veel Merlot, Pinot Noir, Grenache, Syrah en Carignan aangeplant. Verder staat Domaine Puydeval bekend om zijn rijpe volle wijnen.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , ,

Pinot Noir uit Zuid Frankrijk, dat zien we niet zo snel. Pinot Noir komt oorspronkelijk uit de Bourgogne waar het iets minder warm is, Jeff Carrel de bekende oenoloog van Domaine Puydeval bewijst eens ter meer dat je fantastische Pinot Noirs kunt produceren in Zuid Frankrijk. Zolang je de druif maar veel liefde en aandacht geeft. De liefde die proef je, mooi kersen aroma, smaak ook veel rood fruit en kleine aartsigheid. Mooi mondvullend, niet te stevige tannine’s en prachtige fruitige afdronk! Chapeau!

Huis

Land

Frankrijk

Streek

Languedoc/Roussillon

Druiven

Pinot Noir

Jaar

2013

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

13%

Biodynamisch

Ja

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.