Domaine Puydeval – Les Darons

 9,95

Wijn van de befaamde wijnmaker en oenoloog (specialist in terroir) Jeff Carrel, tevens ook mede eigenaar van Domaine Puydeval. Jeff Carrel eigenzinning man doet zijn eigen ding op dit wijndomien, een voorbeeld hiervan is dat hij enkele jaren geleden het druivenras Riesling aan ging planten. Riesling is niet het meest logische druivenras om in Zuid Frankrijk te verbouwen wanwege het warme klimaat, maar toch is het hem gelukt hele fijne wijnen van dit druivenras te maken.
Verder word er bij Domaine Puydeval ook veel Merlot, Pinot Noir, Grenache, Syrah en Carignan aangeplant. Verder staat Domaine Puydeval bekend om zijn rijpe volle wijnen.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken ,

Deze wijn is afkomstig van enkele geselecteerde wijngaarden behorend bij Chateau Arcades. De druiven Grenache, Carignan en Syrah worden met de hand geplukt. De opbrengst van deze wijngaarden is laag; gemiddeld plukt men slechts 35 hl/ha. Zeker in deze regio een laag rendement, levert geconcentreerd sap op. Les Darons staat voor ‘de vaders’ wat een verwijzing is naar de leeftijd van de wijnstokken. Gemiddeld is dat meer dan 40 jaar! Een krachtpatser, wat zeer goed past bij vlees van de grill.

Huis

Land

Frankrijk

Streek

Languedoc, Roussillon

Druiven

Grenache, Carignan, Shyrah

Jaar

2017

Biologisch

Ja

Inhoud

0,75L

Alcohol percentage

14 %

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.