Jean Marc Pillot – Chassagne Montrachet 2018

 49,95

Domaine Jean Pillot zag het licht rond 1910, onder de hoede van de overgrootvader van de huidige eigenaars, Jean Baptiste Pillot. Die beoefend tegelijkertijd het vak van kuiper. In 1925 namen zijn twee zonen Alphonse en Henride fakkel over en door de jaren heen werd de oppervlakte vergroot oa door het planten van jonge wijnranken. Jean Pillot Jean, geboren in 1931, zette de familitraditie verder langs het pad dat uitgestippeld was. In 1985 vervoegt Jean Marc Pillot zijn vader, Jean Pillot. Samen werken ze zes jaar op de boerderij. In 1991 volgde hij zijn vader op en beheert hi het domein , vergroot de oppervlakte begint met eigen botteling en start een succesvolle wereldhandel. Zijn zus Beatrice sluit zich bij hem aan en brengt haar know how en expertise in het werk in de wijngaard met zich mee. Momenteel is het domein 14 hectare groot en verkoopt zo'n 60.000 flessen per jaar, vooral in de Verenigde Staten, Europa, Canada, Japan, Zwitserland en Australië.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , ,

Chassagne-Montrachet, gelegen in het uiterste zuiden van de Côte de Beaune, is een van de vijf prestigieuze namen van de zogenaamde Côte des Blancs. De witte wijnen hiervandaan zijn de krachtigsten in de omgeving  de mooisten komen uit het noorden van de appelatie, tegen de grens aan met Puligny. 
 
Complexe neus, knallende binnenkomer, extractie van hazelnoot, zinderende lange finale. Van een top wijn!!! Heerlijk bij Saint Pierre, Tarbot of Kreeft.

Huis

Land

Frankrijk

Streek

Bourgogne

Druiven

Chardonnay

Jaar

2018

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

13%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.