Jean Javillier – Meursault 2019

 35,00

Handgeoogst, korte houtlagering op 1-3 jaar gebruikte vaten, 64 jaar oude wijnstokken! En dat proef je in de intensiteit terug. Genummerde flessen, originele afsluiting met “was”. Soepele toegankelijke wijn met opvallend veel elegantie en frisheid.

 

Jean Javillier kleine ambachtelijke wijnboer in Meursault, overbuurman van het befaamde Domaine Coche Dury. Werkt biodynamisch in de wijngaarden en laat het terroir spreken.

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , ,

De appelatie Meursault brengt een van Bourgognes meeste beroemdste witte wijnen voort. De wijnranken van Jean Javillier in de appelatie Meursault hebben een hoge leeftijd (Vieille Vignes) wat ten goede komt van het concentraat van het sap.Prachtige complexe geuren van citrus, vanille, zuivel, rijpheid, prachtige balans van zuren, vetheid, structuur en uitermate lange finale!

 

Een dijk van een wijn, die zich nog beter openbaart als u de wijn karafeert. Werkelijk een genot bij volle visgerechten (zeetong, tarbot, zonnevis), gevogelte, en verschillende kazen.

Gewicht 1 kg
Huis

Land

Frankrijk

Streek

Bourgogne

Druiven

Chardonnay

Jaar

2019

Biodynamisch

Ja

Inhoud

0,75L

Alcohol percentage

13%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.