Brouwerij het Nest – Schuppenboer Tripel

 4,25

Hobbybrouwerij Het Nest ontstond uit een groep vrienden uit de omgeving van Turnhout die in 2000 de bierproefclub Orde van de Zatte Mus oprichtten. Enkelen volgden een cursus bier brouwen en een kleine brouwinstallatie werd aangekocht. Eind 2006 werd een eerste proefbrouwsel gemaakt. Sindsdien wordt regelmatig geëxperimenteerd met brouwsels. In 2007 werd een eerste blijver geproduceerd, dat later de naam Schuppenboer zou krijgen. Omdat het zo succesvol was, werd besloten het elders grootschaliger te laten brouwen. Dit is het systeem dat Het Nest sindsdien blijft hanteren: er wordt geëxperimenteerd tot een recept op punt staat. Dan wordt een brouwopdracht gegeven aan een grotere brouwerij.
 
Omdat de thuisbasis van Het Nest Turnhout is, de stad van de speelkaarten, werd gekozen om naam van de bieren daar direct aan te verbinden. Het doel is om een grote straat in bieren op de markt te brengen: 10, boer, dame, heer en aas.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , ,

Schuppenboer is een sterk blond bier van 10% alcohol. Dezelfde ingredi:ënten als onze triple maar met extra hop en een zwaardere moutstorting. De smaak is moutig zoet met een hint van sinaas en abrikoos.
 
Een milde kruidigheid in de afdronk doet u verlangen naar de volgende slok.
 

Huis

Land

België

Inhoud

0,33

Alcohol percentage

10%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.