Graham Beck – Cuvee Clive

 39,95

Bij Graham Beck waarderen wij de volgende uitspraak die de essentie van teamwork vat: “Niemand kan een symfonie fluiten, je hebt een orkest nodig om die te spelen”. En het was Henry Ford die zei: “Samenkomen is een begin. Samenblijven is vooruitgang. Samenwerken is succes”. Deze uitspraken omvatten de kern van onze synergetische aanpak. Wij geloven dat succes ligt in samenwerking waarbij de som groter is dan de afzonderlijke delen. Elk lid van ons team speelt een integrale rol die ons maakt wat we zijn – een internationaal erkend en gerespecteerd wijnmerk met een familie focus.
 

Uitverkocht

Categorie Smaakkenmerken , , ,

Deze Cuvée Clive is gemaakt van 100% Chardonnay druiven die allemaal van dezelfde wijngaard komen. Deze wijngaard is gelegen tegenover de wijnkelders van Graham Beck in Robertson.
De bodem bestaat uit 100% kalksteen, wat zorgt voor een hoog alcohol gehalte en een fijne geur van de wijn.
De druiven worden handmatig geoogst in de vroege ochtend, rond half januari.
Na de oogst worden de trossen in zijn geheel geperst. Voor deze wijn wordt alleen het eerste sap gebruikt. Dit sap rust 24 uur voordat het in een RVS tank gefermenteerd wordt gedurende 16 dagen, bij een temperatuur van 15°C.
De wijn die ontstaat verdient alle eer en wordt daarom niet geblend, maar gaat zo de fles in. Daar rijpt de wijn gedurende 60 maanden op zijn droesem.
Uiteindelijk ontstaat er een krachtige wijn met finesse en elegantie.
 
De wijn heeft een prachtige goudgele kleur. De aroma’s zijn complex, elegant en verfijnd, en toch is het een krachtige wijn die staat voor de kwaliteit van de Robertson Chardonnay. Deze wijn heeft heldere, rijpe citrustonen die worden vergezeld door hints van abrikoos en groene peer. Op het palet is het een speelse wijn met de duizenden verfijnde bubbels die op je tong dansen en de smaken van grapefruit en geel steenfruit doen exploderen. De knapperige frisheid zorgt ervoor dat de smaken door de hele mond ervaren worden. De afdronk is levendig en aanhoudend en doet je verlangen naar de volgende slok.

Huis

Land

Zuid-Afrika

Streek

Robertson

Druiven

Chardonnay

Jaar

2014

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

12%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.