Graham Beck – Brut

 13,95

Graham Beck Wines werd in 1983 opgericht toen Graham Beck de boerderij Madeba bij toeval kocht in Robertson op zo'n 175km van Kaapstad. Hij had het doel voor ogen om een wijnhuis van hoge klasse op te zetten. Het succes heeft zich uitgebreid met de aankoop van een tweede wijnhuis in Franschhoek. Inmiddels heeft Graham Beck Wines vier wijnhuizen in drie gebieden met een totaal van 386 hectare wijngaarden.
Robertson ligt op zo'n 175 km van Kaapstad, en het is een typisch stadje van de Breederivier wijnregio. Robertson Wine Valley is één van de vele Zuid-Afrikaanse wijn-routes. De Coastal Region van Stellenbosch, Paarl en Franschhoek is wellicht de bekendste Kaapse wijn route, maar Graham Beck Wines heeft ook de Robertson Wine Valley op de kaart gezet. Robertson maakt samen met Ashton, Bonnievale, McGregor en Montagu deel uit van het district Breederivier Wynlande (Breede River Winelands).
 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , , ,

Deze Brut kan iedereen bekoren. Het is een zeer veelzijdige mousserende wijn gemaakt van
Pinot Noir en Chardonnay druiven.
De druiven worden met de hand geplukt en daarna in de kelders geperst. Hierna ondergaan de mosten apart de gisting
waarna de perfecte blend wordt gemaakt voor deze heerlijke brut. Als de perfecte mix is gecreëerd wordt de wijn gebotteld
en rust hij 15 tot 18 maanden in de fles.
 
In de neus aroma’s van fris citrusfruit met op het palet een rijke romige complexiteit vergezeld met een zeer fijne mousse
die bijdraagt aan de frisheid en finesse van deze brut.

Huis

Land

Zuid Afrika

Streek

West Kaap

Druiven

Chardonnay & Pinot Noir

Jaar

n.v.t.

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

12%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.