Graham Beck – Brut Zero

 22,95

Bij Graham Beck waarderen wij de volgende uitspraak die de essentie van teamwork vat: “Niemand kan een symfonie fluiten, je hebt een orkest nodig om die te spelen”. En het was Henry Ford die zei: “Samenkomen is een begin. Samenblijven is vooruitgang. Samenwerken is succes”. Deze uitspraken omvatten de kern van onze synergetische aanpak. Wij geloven dat succes ligt in samenwerking waarbij de som groter is dan de afzonderlijke delen. Elk lid van ons team speelt een integrale rol die ons maakt wat we zijn – een internationaal erkend en gerespecteerd wijnmerk met een familie focus.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , ,

Deze bijzondere mousserende wijn is voor het overgrote deel gemaakt van Pinot Noir en een kleiner deel Chardonnay druiven. Wat deze wijn speciaal maakt is dat er geen liqueur d’expedition (een mengsel van suiker en wijn) aan toegevoegd is. Op deze manier krijg je een wijn in zijn puurste vorm.
De beide druivensoorten zijn op dezelfde dag geoogst en daarna samen, in verhouding, geperst.
Voor het maken van deze mousserende wijn is de Méthode Cap Classique toegepast. Het sap werd verkregen door het persen van de hele trossen, waarna het beste sap geselecteerd werd voor deze wijn. Nadat het heldere sap 2 dagen gerust heeft wordt het in RVS tanks gedaan, waar de fermentatie plaatsvindt bij een temperatuur van 15°C. De tweede gisting vindt plaats in de fles, waarna de wijn 60 maanden op zijn bezinksel rust.
 
Een gouden perzik kleur in het glas. Het levendige bouquet heeft aroma’s van kersen, blauwe bessen, amandel en specerijen. Een delicaat maar toch ook complex palet met overvloedige smaken van rode bes, geel steenfruit en hints van brioche. De wijn heeft een prachtige balans en een lange, zoutige finish.
De Pinot Noir zorgt voor aroma’s van rood fruit en terrior, terwijl de Chardonnay de wijn zijn warme tonen van geel fruit geeft.

Huis

Land

Zuid-Afrika

Streek

Robertson

Druiven

Pinot Noir/Chardonnay

Jaar

n.v.t.

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

12%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.