Domaines des Baumard – Clos de Saint Yves Savennières 2018

 25,95

In het hartje van het Loire-dal ligt Domaine des Baumard. Het domein is gevestigd op een klein landgoed uit de 17e eeuw, Logis de la Giraudière. In 1955 bracht Jean Baumard de wijnbouw terug op het domein. In de jaren 50 en 60 breidde hij het domein uit met wijngaarden in Anjou zelf, maar ook aan de andere kant van de Loire rivier: Quarts de Chaume, Savennières. In 1987 nam Florent Baumard het domein over van zijn vader met als doel: het combineren van de specifieke terroir met moderne wijnmaaktechnieken. Het resultaat is spectaculair en maakt van Domaine des Baumard één van dé grote namen uit de Loire.
 

Uitverkocht

Categorie Smaakkenmerken , ,

Clos du Papillon is de één van de beroemdste wijngaarden uit Savennières (op de landkaart een vlindervorm), deze roem is mede ontstaan dankzij deze wijn van Baumard. De Clos du Papillon is een ongekend zuivere en weelderige, karaktervolle wijn met een prachtige mineraliteit. Chenin blanc in optima forma. Lichtgoudgeel met een grijs zweempje, intens en expressief in de neus neigend naar toffee vermengd met aroma’s van rijp wit fruit. Bijzonder! Zo ook in de mond, een frisse zuivere en minerale aanzet, vettig en rond en toch heel elegant. Een waaier aan smaakimpressies met hints van rijp wit fruit, een flard honing en vooral die minerale ondertoon die alles met elkaar verbindt. Uitgebalanceerde wijn die nu te drinken is maar ook jaren en jaren op te leggen is. Absolute top.
 

Huis

Land

Frankrijk

Streek

Loire

Druiven

Chenin Blanc

Jaar

2018

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

12,5%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.