Domaine des Varoilles – Charmes Chambertin Grand Cru 2015

 135,00

Bourgogne Domaine des Varoilles is één van de oudste wijndomeinen uit het beroemde dorp Gevrey Chambertin in de Côtes de Nuits, de noordelijke Bourgogne, net onder de stad Dijon. De Pinot Noir druif is hier heer en meester ! De Zwitser Gilbert Hamel neemt eind jaren negentig het domein over van een handelshuis. Hamel slaat een nieuwe weg in met het domein, hij bouwt een nieuwe ‘caveau’ en enkele gehuurde wijngaarden worden afgestoten. Het domein heeft inmiddels 10 hectare in eigendom waarbij “Varoilles” en “La Romanée” als 1er Cru in exclusief bezit zijn van het domein, ze dragen dan ook de titel ‘Monopole’ op het etiket. Het huis vertegenwoordigt de volgende appelations:
AC Gevrey Chambertin, AC Gevrey Chambertin 1er Cru, AC Charmes Chambertin Grand Cru en AC Clos Vougeot Grand Cru. Domaine des Varoilles is een opkomende grootheid in de Bourgogne, Hamel snoeit zijn planten streng en houdt de opbrengsten klein en laat niets aan het toeval over om zijn wijnen in de allerbeste staat te brengen.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , ,

Top uit Cote de Nuits, de bakenmat van Pinot Noir in Bourgogne. Complexe neus, geuren van kersen maar ook rijpe tonen van vanille en koffie. Zet je schrap! Fluweel prachtige wijn, lange intense finale. Kan makkelijk 20 tot 30 jaar ouderen! Heerlijk bij gevogelte, truffel of kalf.

Huis

Land

Frankrijk

Streek

Bourgogne

Druiven

Pinot Noir

Jaar

2015

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

13%

Biodynamisch

Ja

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.