Domaine de Bellene – Meursault “Les Forges” 2017

 54,00

Handgeoogst, korte houtlagering op 1-3 jaar gebruikte vaten, 64 jaar oude wijnstokken! En dat proef je in de intensiteit terug. Genummerde flessen, originele afsluiting met “was”. Soepele toegankelijke wijn met opvallend veel elegantie en frisheid.
 
Sinds 2012 werkt Nicolas Potel niet meer mechanisch in zijn wijngaarden maar hij heeft 2 paarden aangeschaft die de machines hebben vervangen. Hierdoor heeft de grond minder te leiden. Het past helemaal in het beeld van duurzame wijnbouw en bio-dynamische manier van werken.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , ,

Meursault wijn wordt gerekend tot de top van de witte bourgogne wijnen. De wijngaarden rondom het dorp Meursault geven kwaliteitswijnen die rijk zijn maar tegelijk ook heel verfrissend zijn. Op de etiketten van de Meursault wijn is vaak een aparte naamsaanduiding van de wijngaard vermeld. De reden hiervoor is dat de wijnmakers het eigen karakter van de verschillende wijngaarden willen benadrukken.
 
Wat een dijk van een wijn, gerust gebruik maken van een wijnkaraf om de wijn wat opener over te laten komen. Dikke volle bourgogne stijl, kracht en finesse herenigd. Wat een samenspel! Absoluut een eet wijn. Denk hierbij aan kabeljauw, truffel, pasta, tarbot, griet, paddenstoelen.

Huis

Land

Frankrijk

Streek

Bourgogne

Druiven

Chardonnay

Jaar

2017

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

13%

Biodynamisch

Ja

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.