Clemens Busch – Riesling “Vom Roten Schiefer” 2020

 19,95

Het wijnhuis werd opgericht in 1633 door de voorouders van Clemens Busch. In 1984 besloten Clemens en zijn vrouw Rita als een van de eerste wijnhuizen in de regio over te schakelen op biodynamische wijnbouw. Dat houdt in dat additieven en mechanische ‘stress’ taboe zijn. Zo worden de vaten alleen bewogen bij bepaalde maanstanden.
 
Die biodynamische aanpak, ingegeven uit liefde voor de terroir en de wijnranken, charmeerde ons meteen. Clemens en Rita laten de wijnen spreken en vinifiëren op de meest klassieke manier. Door die passie hebben ze wereldwijd een grote aanhang van Riesling-liefhebbers verworven

 

Uitverkocht

Categorie

De rode leisteen heeft deze rijke Riesling in zijn macht. De bodem zorgt voor een iets opulentere stijl van Riesling met wat meer kruidigheid en een hint van rode vruchten zoals wilde aardbeien. De wijn voelt warmer, rijker en ronder dan zijn broertje van blauwe leisteen. En zeggen dat de wijngaarden slechts enkele tientallen meters van mekaar liggen. De veelzuidigheid van Riesling aan het werk.

Huis

Land

Duitsland

Streek

Moezel

Druiven

Riesling

Jaar

2020

Inhoud

Invullen

Alcohol percentage

11%

Biodynamisch

Ja

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.