Clemens Busch – Riesling trocken 2016

 13,95

Het wijnhuis werd opgericht in 1633 door de voorouders van Clemens Busch. In 1984 besloten Clemens en zijn vrouw Rita als een van de eerste wijnhuizen in de regio over te schakelen op biodynamische wijnbouw. Dat houdt in dat additieven en mechanische ‘stress’ taboe zijn. Zo worden de vaten alleen bewogen bij bepaalde maanstanden.
 
Die biodynamische aanpak, ingegeven uit liefde voor de terroir en de wijnranken, charmeerde ons meteen. Clemens en Rita laten de wijnen spreken en vinifiëren op de meest klassieke manier. Door die passie hebben ze wereldwijd een grote aanhang van Riesling-liefhebbers verworven
 

Op voorraad

Categorie

De riesling trocken is de instapwijn van Clemens Busch, maar met die omschrijving doen we de kwaliteit eigenlijk tekort. Het leeuwendeel van de blend is namelijk afkomstig uit superieure grand cru-wijngaarden, hetgeen zelden het geval is op het niveau van Gutswein. De rieslingdruiven worden als eerste geplukt, waardoor de wijn een intens fris-fruitig karakter heeft. Geuren van citrusvrucht, grapefruit en ananas voeren de boventoon. Hoewel minder krachtig en geconcentreerd dan de hogere wijnen draagt ook deze riesling het signatuur van Busch: zuiver fruit, finesse en een lange afdronk. Puur genieten!

Huis

Land

Duitsland

Streek

Moezel

Druiven

Riesling

Jaar

2016

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

11,5%

Biodynamisch

Ja

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.