Clemens Busch – Marienburg ‘Falkenlay’ Grosses Gewächs Riesling 2012

 42,95

Het wijnhuis werd opgericht in 1633 door de voorouders van Clemens Busch. In 1984 besloten Clemens en zijn vrouw Rita als een van de eerste wijnhuizen in de regio over te schakelen op biodynamische wijnbouw. Dat houdt in dat additieven en mechanische ‘stress’ taboe zijn. Zo worden de vaten alleen bewogen bij bepaalde maanstanden.
 
Die biodynamische aanpak, ingegeven uit liefde voor de terroir en de wijnranken, charmeerde ons meteen. Clemens en Rita laten de wijnen spreken en vinifiëren op de meest klassieke manier. Door die passie hebben ze wereldwijd een grote aanhang van Riesling-liefhebbers verworven
 

Op voorraad

Categorie

Deze Grösses Gewächs of Grand Cru uit de Moezel heeft een bodem van harde grijze leisteen. Die zorgt samen met de oudere stokken voor een strakkere Riesling met minerale tonen ondersteund door rijpe citrus. Dit is een complexe wijn die kracht en densiteit combineert met finesse en lengte. Rijk, rijp maar ook sappig en veel fraicheur. Een GG van het hoogste niveau.

Huis

Land

Duitsland

Streek

Moezel

Druiven

Riesling

Jaar

2012

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

12,5%

Biodynamisch

Ja

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.