Chateau Meyney – Saint Estėphe 2014

 32,95

Chateau Meyney was een van de eerste plaatsen in Saint-Estephe die beplant werd met wijnstokken. Vandaag de dag strekt het landgoed zich uit over een aantal van de beste heuveltoppen boven de Gironde. De rivier ligt naast de eerste rijen wijnstokken en zorgt voor een majestueus, sereen landschap.
Het landgoed was meerdere generaties van de Luetkens familie en werd vervolgens overgenomen door de heer Desire Cordier in 1919. In 2004 werd het overgenomen door CA Grands Crus, een dochteronderming van de Groupe Credit Agricole. Meyney is gelegen op een uitzonderlijke locatie, met een uniek terroir en een rijke en lange geschiedenis die teruggaat naar de 16e eeuw, dat het een uitstekend landgoed maakt.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , , ,

Deze wijn wordt gemaakt van 60% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot en 15% Petit Verdot. De wijn rijpt 16 tot 18 maanden in Frans eikenhouten vaten. In de neus tonen van leder en muskus. Een volle body, mooi rond en een goede structuur. Deze wijn heeft veel complexiteit, balans en harmonie.

Huis

Land

Frankrijk

Streek

Saint Estephe, Medoc, Bordeaux

Druiven

Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot

Jaar

2014

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

14%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.