Château de Beaucastel – Châteauneuf-Du-Pape 2018

 97,00

Châteauneuf du Pape ligt tussen Orange en Avignon, waarvan de wijngaarden 110 hectare omvatten. Deze wijn is afkomstig van een enkelvoudig perceel van zo'n 70 hectaren gelegen aan de noordzijde van de AOC. De streek is archetypisch een van de beste terroirs in Châteauneuf: kiezelstenen aan de oppervlakte, zand, klei en kalksteen dieper naar beneden. De wijnstokken zijn oud en zijn biologisch geteeld gedurende de afgelopen 50 jaar. Hierdoor zitten de wortelstructuren uitzonderlijk diep. Beaucastel verbouwt alle dertien druivenrassen die zijn toegestaan onder de appellatie.
 
Ieder druivenras wordt apart en handmatig geoogst. Vinificatie vindt plaats in eiken vergisters voor de reductieve rassen (Mourvèdre, Syrah) en in de traditionele geëmailleerde betonnen tanks voor de oxidatieve druiven (alle andere). Zodra de appelmelkzuren gisting is voltooid, gaat de familie assembleren. De assemblage laat men vervolgens rijpen in eiken foeders gedurende een jaar alvorens te bottelen.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , , ,

Massief zwartrood. De grootste kleurconcentratie van de serie, diep en vineus. Houtteer, laurier, tijm en jodium. Dit is niet in een paar woorden te vatten. Meteen is duidelijk dat dit op het hoogste niveau ligt. Het begrip ‘de concentratie van de fijnheid’ is hier 100% van toepassing. Opnieuw het totaalbeeld van de zeer, zeer grote wijn met een prachtig gedoseerde concentratie en zoete rijpheid. Het succulente van de nectar. Het jaar komt net als 2012 zeer goed tot uitdrukking en wat past dit goed in het profiel van een Beaucastel in topconditie. De rijpheid vertaalt zich in schakeringen van subtiel zoet tot gepolijst mineraal. Rijp en rijk, maar niet door de alcohol gedomineerd.Super bij wildwijn, Lamsvlees, ree-rug.

Huis

Land

Frankrijk

Streek

Rhône

Druiven

Grenache, Mourvédre, Syrah, Counoise

Jaar

2018

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

14%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.