Charles Smith – The Velvet Devil

 21,50

Charles Smith’s grandioze passie voor wijn bracht hem in 1999 naar het dorpje Walla Walla aan de voet van de Blue Mountains in de staat Washington. Hij werd verliefd op de regio en zijn magnifieke opportuniteiten. Zijn allereerste wijn, De K Vintners Syrah 1999 werd onmiddellijk verwelkomd met scores van 95+, en initieerde zijn grootse stijl van wijnmaken. Vandaag de dag staan Charles Smith’s wijnen geklasseerd in de exclusieve top van USA. Naast de toplijn onder het ‘K-Vintners’ label ontwikkelde Charles een (zoals hij het noemt) ‘Modernist Project’ lijn onder zijn naam ‘Charles Smith’. Hier ligt de focus op wijnen die zich jong reeds laten genieten (maar tevens enkele jaren kunnen ouderen!), met een zo exact mogelijke expressie van druif en terroir. Opvallend over de hele lijn is de grote finesse, waardoor de wijnen zich ook uitzonderlijk goed laten begeleiden door gerechten. Helaas zijn er in de Verenigde Staten, en vooral in California, massaal veel wineries die doelen op zoete, commercieel gemaakte wijnen die vaak in onze ogen niet combineren met de goede tafel. Charles Smith mag omschreven worden als een autodidact wijnmaker, echte vakman en pionier in de regio (en ook wel een beetje excentriek). In 2008 werd K Vintners erkend door Wine & Spirits Magazine als een van de ‘Beste Nieuwe wijngaarden van de laatste 10 jaar’ en als ‘Winery of the Year’ in hun jaarlijkse gids. In 2009 bekroont tijdschrift Food & Wine Charles tot ‘Wijnmaker van het jaar’. De labels en namen van de wijnen zijn op zijn minst ‘apart’ te noemen, u houdt ervan of u verafschuwt ze. De flesinhoud daarentegen laat weinig ter discussie…

 

Uitverkocht

Categorie Smaakkenmerken , , , ,

Typische, klassieke Merlot met aroma’s van zwarte kers, een vleugje ceder en pijptabak. Goede structuur en concentratie, zeer harmonieus en ‘velvety’….a true Velvet Devil. Prachtig bij fazant, varkenshaasje of ook een smakelijk vegetarisch gerecht.

Huis

Land

Verenigde Staten

Streek

Washington State

Druiven

Merlot (99%) Cabernet Sauvignon (1%)

Jaar

2013

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

13,5%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.