Castillo Ygay – Gran reserva Especial 2005

 82,45

Luciano Murrieta, de latere Marquès de Murrieta, is niet alleen de stichter van de Bodegas die zijn naam dragen, maar wordt ook beschouwd als de grondlegger van de moderne wijnhandel in de Rioja. Luciano Murrieta werd in 1822 geboren in de toenmalige Spaanse provincie Peru. Na de onafhankelijkheid van Peru, kwam hij in Londen terecht. Hier verbaasde hij zich over de populariteit van Bordeauxwijnen en werd geïnspireerd door deze stijlvan wijnmaken, waarbij de wijnen een bepaalde periode in houten fusten rijpten. In 1852 exporteerde hij zijn eerste wijnen en had daarmee zo'n succes dat andere wijnboeren zijn technieken volgden.Vandaag de dag is Marquès de Murrieta het oudste nog actieve wijnbedrijf in de Rioja. In 1983 is het bedrijf in bezit gekomen van hertog van Creixell, Vincente Cebrián. Daarmee is het familie-element van het wijnbedrijf behouden gebleven

 

Uitverkocht

Categorie Smaakkenmerken , , , ,

Castillo Ygay Gran reserva especial heeft 31 maanden gerijpt op Amerikaans eiken en is een expressieve klassieke Rioja van grote klasse. Rijp zwart fruit, cederhout, een vleugje kruiden, aardse tonen en prachtige tannines.
Uitstekende combinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen.
Nu op dronk, maar kan zich tot 2030 nog verder ontwikkelen.

Huis

Land

Spanje

Streek

Rioja

Druiven

Tempranillo, Mazuelo

Jaar

2005

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

14%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.