Carlo & Sylvia – Brachetto

 10,95

Borgo Maragliano is gelegen op 450 meter boven zeeniveau, op een natuurlijk terrein in de heuvels van Langhe, in het hart van Loazzolo, een apart gebied dat gekruist worden door de Marin, een aanlandige wind dat komt van de Mar Ligure, die de rijping van de druiven bevordert, waardoor de aroma’s en smaken verhogen.

Een gebied van 21 hectares wijngaarden valt onder Borgo Maragliano, de wijn wordt gemaakt, gebotteld en verpakt door leden van de Galliano familie die groot respect hebben voor de tradities, maar tegelijkertijd gebruik maken van een van de meest moderne vinificatietechnieken met nieuwe efficiënte apparatuur. De wijnen zijn een resultaat van een zorgvuldige en minitieuze arbeid. Het onbesproken symbool en de tros van het Domaine Borgo Maragliano is de Loazzolo Vendemmia Tardiva, verkregen uit een geselecteerde wijngaarden die op het zuiden gelegen is.

De echte passie voor alle aromatische druivensoorten uit het zuiden van Piemonte, hebben het wijnhuis gemotiveerd om een tweede wijnbedrijf te kopen in Brachetto DOCg. Het bedrijf is gelegen in Bistagno, een klein agrarisch dorp in de provincie Alessandria; hier is de bodem samengesteld uit kalk en klei. Tijdens de zomer is het hier erg warm met opmerkelijke veranderingen van temperatuur door de koele wind die komt vanaf de Erro Vallei. Dit is een goede omgeving waar de Brachetto druif kan rijpen.

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , , , ,

Deze Brachetto heeft een intense paarse kleur. In de neus komen typische aroma’s van wilde rozen en aardbeien naar voren. Ook florale en muskusachtige aroma’s met lichte nuances van bosvruchten komen voor in de neus. Op het palet is deze wijn zoet, aromatisch en in evenwicht, een aangename hartige finish met een zachte echo. Lekker bij desserts met rood fruit (aardbei, framboos en rabarber)

Huis

Land

Italië

Streek

Piemonte

Druiven

Brachetto

Jaar

2013

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

6%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.