Bollinger – La Grande Année 2005

 135,00

Verreweg de meeste 'Grand Marques' uit de champagne kopen hun druiven om champagne te maken. Champagne Bollinger beschikt als een van de zeer weinige huizen over eigen wijngaarden. Deze zijn uitsluitend gesitueerd in Grand – & Premier Cru gebieden. Het bezit van deze wijngaarden maakt Champagne Bollinger minder afhankelijk en stelt hen in staat vele malen zorgvuldiger te werk te gaan wat vanzelfsprekend begint in de wijngaard zelf.
 
Champagne Bollinger maakt enkel in zeer goede jaren een jaartal champagne, genaamd Champagne Bollinger La Grande Année Brut. Een samenstelling van pinot noir en chardonnay, uitsluitend uit eigen Premier- & Grand Cru wijngaarden afkomstig. De eerste vergisting vindt plaats in houten vaten en gedeeltelijk op RVS tanks. Ongeveer 6 maanden later worden ze geblend tot één creatie: La Grande Année. Tijdens de tweede vergisting wordt de wijn getransformeerd van een stille wijn naar een echte champagne.
 
Wettelijk is vastgelegd dat een jaartal champagne tenminste 36 maanden moet rijpen. Bij Bollinger rijpt de La Grande Année Brut minimaal 5 jaar onder een echte kurk. Het dégorgeren geschiedt geheel met de hand. De datum van dégorgement staat op het rugetiket vermeld. Dit jaartal minus het jaartal van oogst vormt de werkelijke leeftijd van deze wijn. Champagne Bollinger R.D. Extra Brut is feitelijk een La Grande Année die nóg langer op zijn droesem heeft gelagerd. De rijpingsperiode voor R.D. bedraagt 8 tot 20 jaar, soms zelfs meer

 

Op voorraad

Categorie Smaakkenmerken , , ,

La Grande Année Brut is een licht goudgele Champagne met een krachtige, complexe geur. De smaak is fruitig en bevat tonen van citrus en rijpheid. Lange zinderende finale, heerlijk om ook bij te koken! Denk hierbij aan Oesters, Vichysoisse, pasta. Geniaal glas champagne!

Huis

Land

Frankrijk

Streek

Champagne

Druiven

Chardonnay en Pinot Noir

Jaar

2005

Inhoud

0,75

Alcohol percentage

12,5%

Welkom op de website van Heijwine.nl. Om deze website te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn. Maak een keuze om door te gaan.