Het Rosé seizoen is geopend!

Het voorjaar is begonnen en daarmee is het rosé seizoen begonnen. Maar hoe word rosé nu eigenlijk gemaakt? Roséwijnen kunnen door 4 verschillende wijnbereiding zijn verkregen, maar de meeste en bekendste rosé’s zijn ontstaan door korte inweking

Korte inweking
De wijnmaker heeft bij de productie van rode wijn sap laten weglopen, zodat de most voor de rode wijn relatief meer schillen bevat. Het weggelopen sap is licht gekleurd. De wijnmkaer kan dit opvangen om er een rosé wijn van te maken. Als de opgevangen most te weinig karakter heeft, kan hij een deel van de onvergiste droesem persen en aan de most toevoegen. Rosé’s op deze manier verkregen zijn fris, fruitig en soepel. Mengen van witte wijn met rode wijn is alleen toegestaan in het Champagne gebied om een rosé Champagne te verkrijgen! Bekende roséwijnen uit de Provence, Languedoc Roussillon worden op deze manier gemaakt.

Aanbieding
Stroomt het water al bij u in de mond of liever gezegd de rosé? Omdat het roséseizoen is begonnen heeft heijwine.nl alle rose’s in haar assortiment tot 31 mei sterk in prijs verlaagd. Klik hier en bestel gemakkelijk en snel! Gratis verzending binnen de Gemeente Steenbergen! 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Sorry!

Je bent niet oud genoeg om deze website te bezoeken! Ben je het hier niet mee eens? Mail dan naar info@Heijwine.nl